Stappenplan naar de moderne werkplek

In 2005 startte er op veel kantoren een ware revolutie die we allemaal kennen als: het Nieuwe Werken. Volgens velen zou dit dé oplossing zijn voor het fileprobleem. Inmiddels is de flexibele werkplek 20 jaar oud! Al in 1996 startte Interpolis met flexibele werkplekken en flexikoffers. Zo heeft de technologie in de afgelopen 20 jaren niet stil gestaan en blijken de mogelijkheden voor de moderne werkplek enorm. Tijd om de moderne werkplek eens onder de loep te nemen en hoe organisaties kunnen doorstromen naar de volgende fase in de digitale transformatie. 

Deze whitepaper begeleidt je in 5 stappen, hieronder zetten we er alvast 2 in het kort  onder elkaar.

Ken je doelgroep
Het is een stuk lastiger om een plek in te richten als onbekend is voor wie je deze inricht. Zo zijn de wensen van medewerkers die altijd op kantoor aanwezig zijn, niet bepaald het zelfde als die van collega’s die vaak op pad zijn. Belangrijk is het dus om in kaart te brengen wat de doelen en wensen van medewerkers zijn. Zo helpt het om persona’s te creëren. Een groep fictieve personen die medewerkers vertegenwoordigen binnen de organisatie en die inzichtelijk maken waar deze groep behoefte aan heeft.

Wie beheert de moderne werkplek van de toekomst?

De traditionele IT-afdeling die zich vooral richt op lokale infrastructuur en gebruikers- en applicatiebeheer is een zeldzaamheid geworden. Steeds vaker verplaatst ICT zich naar de cloud.

De noodzaak voor dure IT-afdeling heeft geen prioriteit meer waardoor organisaties zich op kernactiviteiten kunnen focussen. Bij het uitbesteden van IT is het van belang om in je keuze o.a. te letten op de ervaring van de leverancier, de kosten en de certificering.

Garantie op hoger rendement

“De whitepaper In vijf stappen naar de moderne werkplek geeft handige en praktische tips die organisaties helpen om werknemers productiever te maken, tools beter te laten aansluiten bij de organisatie, kosten transparanter te maken en te waarborgen dat bedrijfsdata veilig is en blijft.” 

Download hier de whitepaper en start vandaag nog jouw digitale transformatie.

 Bron: ITweekly