Machine learning uit de doeken gedaan

Als ik je vraag om aan machine learning te denken, wat is dan het eerste dat in je hoofd omhoog schiet? Bij vele komen al gauw films naar boven als: The Matrix en Terminator. Echter is het deze ontwikkeling allang geen Hollywood sciencefiction meer. Dagelijks komen we in aanraking met machine learning, bedrijven als Facebook en Amazon passen deze techniek namelijk toe, voor commerciële doeleinde maar ook om jouw nieuwsfeed te persoonlijk te maken. Een ander voorbeeld is het herkennen van locaties op jouw vakantiekiekjes, allemaal mogelijk dankzij machine learning.

Door data te analyseren en hierin patronen te ontdekken zijn machines in staat te leren. Dit doen ze door de volgende regels toe te passen in het leerproces.

  1. Categoriseren: van dingen en mensen
  2. Voorspellen: mogelijke uitkomsten of acties gebaseerd op bekende patronen
  3. Identificeren: van de tot dan toe onbekende patronen en verbanden
  4. Detecteren: van abnormale en onverwachte gedragingen

De intelligentie van het algoritme stijgt wanneer meer data wordt toegevoegd. Op deze manier verbeterd het algoritme en zal de machine als gevolg leren. Deze vier categorieën van machine learning worden toegelicht in het e-boek: The machine learning primer.

Bron: ITweekly

Hoe ziet de toekomst eruit?
Wil je weten wat de toekomst nog meer in petto heeft? Op 13 november vindt het congres People Centric IT plaats in het stadion Feijenoord. Zo zullen interessante keynotes plaatsvinden van o.a. Ministerie van Defensie: Defensie verbetert menselijke prestaties met augmented reality”, Starbucks Coffee company over optimale user experience en afsluitende keynote Science Fiction op de werkplekvan Sander Duivestein. Meld je nu aan, en mis het niet!

Let op: onder de aanmeldingen van vóór 19 oktober, worden toegangskaarten voor de wedstrijd Frankrijk-Nederland verloot.